Gezinsvakantie-Familiatours

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Startpagina België Kempen De Bosberg - Houthalen

De Bosberg - Houthalen

E-mailadres Afdrukken PDF

Gelegen midden in het groen

De Bosberg, een kleinschalig familiaal centrum van de Gezinsbond, vormt samen met de recreatieparken Kelchterhoef, Molenheide en het Staatsna­tuurreservaat Tenhaagdoornheide de parels van het Park Midden Limburg. Met de natuur en recreatiemogelijkheden in de buurt is het een trekpleister voor de "actieve rustzoeker".

Trefpunt voor fietsers

In het hart van het fietsroutenetwerk groeit De Bosberg met een fietscafé, ruim terras, fietsenverhuur en speciale fietsmidweeks uit tot een fiets- en wandelparadijs.

Infrastructuur

De 60 kamers (totaal 200 bedden) zijn voorzien van douche en toilet. Per verdieping is er een babykamer met kinderbadje en koelkast voorzien. De lift maakt samen met de andere voorzieningen het hele gebouw toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen met een handicap. Waslokaal met droogkast. Het restaurant, de bar met ruim terras en de recreatiezaal vormen een geheel met de nieuwe speeltuin. Het overdekte zwembad staat samen met de sportloods, tennis-, basket-, voetbal- en volleybalterreinen voor iedereen ter beschikking. Het gebruik van al deze accommodatie is in de pensionprijs begrepen. Fietsenverhuur tegen supplement.

Animatie en speciale programma's

Tijdens de paasvakantie, juli-augustus, herfstvakantie en eindejaarsfeesten is er een aangepaste animatie voor groot en klein. Zowel wie actieve als wie passieve ontspanning zoekt komt voldoende aan zijn trekken. Kinderopvang is in De Bosberg vanzelfsprekend tijdens het schoolverlof. In de periode van 15/7 tot 19/8 is er extra aandacht voor sportanimatie met monitoren. In juni en september zijn er animatieweken voor vijftigplussers. Gedurende het voor- en najaar staan er weekends en midweeks op het programma met aangepaste activiteiten. Onze troeven - vanuit De Bosberg kan men een oriëntatieloopparcours, alsook mountainbikeparcours starten. - speeltuincomplex met o.a. speeltuin 0-6 j., 6-12 j. en avonturenparcours. - start fietsroutenetwerk - knooppunt 75 - start wandelnetwerk : Tenhaagdoornheide en Kelchterhoef Speciaal voor groepen Vanuit De Bosberg kan de daguitstap "ons mijnverleden" in Midden-Limburg georganiseerd worden. Mogelijkheden, programma en prijzen op aanvraag. Mogelijkheid voor het nemen van maaltijden voor groepen op doorreis Speciaal voor scholen of sportclubs Organiseren van bosklassen voor 2 of meerdere dagen. Infopakket en prijzen op aanvraag. Ideaal voor sportclubs gezien tal van mogelijkheden. Sportvelden, sportloods, zwembad, mountenbikeparcours

Hoe te bereiken?

Met de TREIN tot eindstation Genk. Van Genk via autobuslijn 31 naar Houthalen. Uitstappen aan het domein Kelchterhoef. Op een paar honderd meter vind je De Bosberg. Met de AUTO neem je liefst de E 314. Je verlaat de autosnelweg aan de afrit 30, Park Midden‑Limburg. Neem richting Kelchterhoef. Eens op het domein Kelchterhoef wordt De Bosberg zeer goed aangegeven.

Contactgegevens

Vakantiecentrum De Bosberg
Domein Kelchterhoef
Kelchterhoefstraat 10 - 3530 Houthalen
tel. 089 38 38 83, fax 089 38 39 02, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Klik hier voor de tekst uit onze brochure 2015, met alle gegevens, info en prijzen (pdf) 

vacature